Nejlepší svatomartinské rohlíčky: Vyzkoušejte recept s ořechovou náplní a z nekynutého těsta

Tradice pečení svatomartinských rohlíčků se pojí se svátkem svatého Martina. Tento významný den připadá na 11. listopadu a připomíná sklizeň a příchod zimy. A proč právě svatomartinské rohlíčky? Toto sladké pečivo symbolizuje hojnost a pohostinnost, které jsou pro tento podzimní svátek tolik typické. Přinášíme vám recept na nejlepší svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Tradice pečení svatomartinských rohlíčků je velmi dlouhá

Pečení svatomartinských rohlíčků má hluboké kořeny v české tradici a pojí se se svátkem svatého Martina, který připadá na 11. listopadu. Tento den je často považován za počátek zimy a v lidových pranostikách se říká, že „svatý Martin přijíždí na bílém koni“, což symbolizuje první sníh. Rohlíčky, které mají tvar podkovy, představují právě podkovy koně svatého Martina, jenž byl nejen křesťanským světcem, ale i vojákem.

Pokračování článku níže...