Jak dlouho bude ještě pršet? Čeká nás oteplení

Předpověď počasí na tento týden začíná trochu pochmurně. Meteorologové očekávají, že první polovina týdne bude ve znamení deštivého počasí a nižších teplot. Studená fronta přinese srážky, které se budou postupně rozšiřovat z oblasti západní Evropy. V pondělí a úterý se teploty budou pohybovat kolem 15 °C, což je pro toto období roku poměrně podprůměrné. Během dne by měla být obloha zatažená, což neprospěje ani náladě, ani plánům na venkovní aktivity.

Jak se projevuje změna klimatu

Tato výrazná změna počasí v první polovině týdne je mimo jiné důsledkem globálních klimatických změn. Neobvyklé výkyvy teplot a nepravidelnost srážkových úhrnů jsou stále častější. V závislosti na vývoji mohutné tlakové níže se může deštivé počasí protáhnout až do středy.

Příjemná změna ve druhé polovině týdne

Jak týdnem postupujeme, začnou se objevovat první známky zlepšení. Ve čtvrtek a pátek se očekává, že studená fronta ustoupí a na její místo přijde teplý vzduch z jihu Evropy. To povede k nárůstu teplot, které v odpoledních hodinách mohou dosáhnout až 20 °C. Během dne se obloha částečně vyjasní a srážek bude výrazně méně.

Pokračování článku níže...