Mnoho z nás konzumuje maso ve velkém a této spotřebě je nutné přizpůsobit i naše domácí zásoby. Naštěstí existují mrazáky, ve kterých můžeme maso uchovávat dlouhou dobu. Následně jen maso vytáhneme a necháme jej rozmrazit.

Jenže ne vždy se nám zadaří vzpomenout si už večer předem, že bychom měli maso z mrazáku vytáhnout, a tak se jej snažíme rozmrazit jinými způsoby. Tak či onak, každý způsob rozmrazování nese svá rizika. Dopouštíme se při něm nevědomých chyb, které mohou být pro naše zdraví velmi nebezpečné. Čeho se tedy při rozmazování masa vyvarovat?

Rozmrazování na kuchyňské lince

Na kuchyňské lince, pokud ji každý den nedrhnete dezinfekčními přípravky, se vyskytuje větší množství bakterií. Když na linku posetou těmito bakteriemi položíte maso, tušíte správně, bakterie se dostanou i na něj.

Rozmrazování v horké vodě

Mnoho z nás proces rozmrazování urychluje pomocí horké vody, jenže i v tomto případě vytvoříte dokonalé prostředí pro bakterie, které se v mase začnou rapidně množit.