Naplánovali jste si, že zhubnete? V tom případě do svého jídelníčku zařaďte tukožroutskou polévku, která vám pomůže shodit kila navíc a která zároveň podpoří detoxikaci vašeho těla. Přinášíme osvědčený recept na tukožroutskou polévku. Překvapí vás nejen svým složením, ale také báječnou chutí.
Ingredience na tukožroutskou polévku
- 3 velké cibule
- 2 střední rajčata
- 1 zelená nebo bílá paprika
- 5 stonků řapíkatého celeru
- 0,5 hlávkového zelí
- sůl, pepř a čerstvé bylinky k dochucení
Příprava tukožroutské polévky krok za krokem
- Cibuli, papriku, řapíkatý celer a hlávkové zelí nakrájejte na kostičky, vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby všechna zelenina zůstala ponořená.
- Zeleninu vařte ve vodě 10 minut až do změknutí, poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata a vařte pod pokličkou na mírném plamenu dalších 20 minut.
- Na závěr tukožroutskou polévku dle chuti dosolte. Doplnit je můžete také čerstvými bylinkami, jako je sekaná petrželka nebo libeček.
Jak funguje tukožroutská polévka
Pokud hubnete, tukožroutskou polévku můžete zařadit do svého jídelníčku, který však nemusí být pouze jednostrannou dietou. Tato zeleninová polévka dobře chutná, zároveň má málo kalorií, je bez tuku a nízkosacharidová – low carb. Právě proto se může stát součástí vašeho úspěšného hubnutí, v rámci něhož budete mít zdravé, vyvážené a nízkokalorické denní chody.
Tukožroutská polévka zároveň obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných látek. Díky tomu podporuje detoxikaci organismu, tedy očistu těla od odpadních a toxických látek.
Kdy jíst tukožroutskou polévku
Tukožroutskou polévku si můžete s přehledem dát k večeři. Můžete ji pojmout také jako dietnější chod k večeři. I když držíte dietu, tukožroutskou polévku střídejte s jinými druhy pokrmů, aby byl váš jídelníček nejen zdravý, ale také pestrý a vyvážený.
Varianty tukožroutské polévky
Kromě základní tukožroutské polévky si tuto zeleninovou polévku můžete připravit v dalších variantách. Například hlávkové zelí nahraďte zelím kysaným. Do základní tukožroutské polévky rovněž můžete přidat zázvor, ale také bílé fazole.