Dali byste si něco dobrého ke kávě? Vyzkoušejte rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou, po kterých se u vás doma doslova zapráší. Příprava této kefírové buchty je velmi snadná záležitost. Přinášíme osvědčený recept na rychlé kefírové řezy, které s přehledem upeče i začátečník.
Rychlé kefírové řezy jsou dokonale vláčné
Kefír je jedinečnou surovinou, která dodá řezům s čokoládovou polevou jedinečnou chuť a samozřejmě dokonalou vláčnost. V případě rychlých kefírových řezů také oceníte, že se vám budou velmi dobře krájet, a navíc coby moučník na víkend budou chuťově opravdu bezkonkureční.
Máme pro vás recept na rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou, které se dělají na klasický velký plech. Jak si tedy tuto kefírovou pochoutku připravíte?
Základní suroviny na rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou
Ingredience na korpus:
- 500 mililitrů kefíru (někdo dává až 750 mililitrů)
- 120 gramů cukru krystalu
- 100 gramů polohrubé mouky
- 250 gramů hladké mouky
- 200 mililitrů slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce jedlé sody
- 2 polévkové lžíce kakaa
Ingredience na polevu
- 100 gramů čokolády na vaření
- 1 kelímek zakysané smetany (200 gramů)
Příprava rychlých kefírových řezů krok za krokem
- Všechny suroviny na korpus smíchejte dohromady. Vznikne vám vláčné těsto, které rovnoměrně nalijte na vymazaný či pečicím papírem vyložený plech.
- Korpus na rychlé kefírové řezy pečte v troubě předehřáté 170 stupňů Celsia zhruba 40 minut.
- Mezitím si z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany připravte polevu, kterou následně pomažte zchladlou kefírovou buchtu.
- Hotové rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou můžete na závěr dozdobit hoblinkami čokolády nebo sekanými vlašskými ořechy.