Rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou: Tento recept zvládne každý

Dali byste si něco dobrého ke kávě? Vyzkoušejte rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou, po kterých se u vás doma doslova zapráší. Příprava této kefírové buchty je velmi snadná záležitost. Přinášíme osvědčený recept na rychlé kefírové řezy, které s přehledem upeče i začátečník.

Rychlé kefírové řezy jsou dokonale vláčné

Kefír je jedinečnou surovinou, která dodá řezům s čokoládovou polevou jedinečnou chuť a samozřejmě dokonalou vláčnost. V případě rychlých kefírových řezů také oceníte, že se vám budou velmi dobře krájet, a navíc coby moučník na víkend budou chuťově opravdu bezkonkureční.

Máme pro vás recept na rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou, které se dělají na klasický velký plech. Jak si tedy tuto kefírovou pochoutku připravíte?

Zdroj fotky: Shutterstock

Základní suroviny na rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou

Ingredience na korpus:

  • 500 mililitrů kefíru (někdo dává až 750 mililitrů)
  • 120 gramů cukru krystalu
  • 100 gramů polohrubé mouky
  • 250 gramů hladké mouky
  • 200 mililitrů slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce jedlé sody
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Ingredience na polevu

  • 100 gramů čokolády na vaření
  • 1 kelímek zakysané smetany (200 gramů)
Zdroj fotky: Shutterstock

Příprava rychlých kefírových řezů krok za krokem

  1. Všechny suroviny na korpus smíchejte dohromady. Vznikne vám vláčné těsto, které rovnoměrně nalijte na vymazaný či pečicím papírem vyložený plech.
  2. Korpus na rychlé kefírové řezy pečte v troubě předehřáté 170 stupňů Celsia zhruba 40 minut.
  3. Mezitím si z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany připravte polevu, kterou následně pomažte zchladlou kefírovou buchtu.
  4. Hotové rychlé kefírové řezy s čokoládovou polevou můžete na závěr dozdobit hoblinkami čokolády nebo sekanými vlašskými ořechy.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com

Pokračování článku níže...