Proč jsou muži nevěrní? Tyto důvody ženy nikdy nepochopí

Máte za to, že je mezi vámi a vaším partnerem velmi silné pouto a že se vás nevěra netýká a nikdy týkat nebude? Je to jeden velký omyl. Nevěra tu byla, je a bude. Nikdy nemůžete za sebe ani za toho druhého dát ruku do ohně, že právě vám se to nestane. Zvlášť muže táhnou k nevěře důvody, nad kterými ženy jenom kroutí hlavou. Které to jsou?

Cítí se emocionálně nenaplněni

Více než 50 procent mužů, kteří své partnerky či manželky podvádějí, to dělají proto, že potřebují uspokojit své emocionální potřeby. Od jejich partnerky jim chybí podpora, porozumění, empatie nebo možnost si jen tak popovídat.

Ženy, které jsou ve vztahu emocionálně nenaplněné, hledají porozumění hlavně u kamarádek. Muži se naopak vrhají spíš do náručí nových žen. To, co u své partnerky nemají, hledají zkrátka jinde.

Sex pro ně není nevěra

V případě žen jdou sex a city ruku v ruce. Muži to mají jinak a jsou schopni od sebe sex a city naprosto oddělit. Pro spoustu z nich tak sex není nevěra. Na tento tělesný akt pohlíží spíš jako na uspokojení své fyzické potřeby.

To ale neznamená, že by svou stávající partnerku nemilovali. Ženu, se kterou ji podvádí, považují spíš za jakýsi nástroj potřeby.

Zdroj fotky: Shutterstock

Kopírují chování otce

Pokud muž vyrůstal v rodině, kde jeho otec podváděl matku, bere si s sebou do života vědomí, že podvádět je normální. Jeho otec je pro něj vzor a toto naučené chování tak často praktikuje i ve svých partnerských vztazích.

Mají kamarády, kteří svým partnerkám zahýbají

Důležitou roli v tom, zda bude mít váš partner sklon k podvádění, nebo ne, hraje také okruh jeho nejbližších přátel. Pokud má kamarády, kteří nejsou svým partnerkám nebo manželkám zcela věrní, může se sklouznout na jejich vlně. Tito kamarádi totiž ovlivňují jeho budoucí chování i přístup k životu.

Vědci v tomto ohledu přišli k velmi zajímavému zjištění. Až 75 procent mužů, kteří své partnerky podvádějí, mají blízkého kamaráda, který už také někdy podváděl.

Zdroj fotky: Shutterstock

Vypili víc alkoholu, než je zdrávo

Nejen muži, ale i ženy dělají po vypití nadměrného množství alkoholu věci, kterých později litují. Stačí pár skleniček ostřejších nápojů a k nevěře je to opravdu jenom pár krůčků. Takové věci by se stávat neměly, ale bohužel dějí se běžně.

Jsou sexuálně vyhladovělí

Když se do vztahu vkrade stereotyp, pro některé muže přestává být jejich současná partnerka přitažlivá. Pokud se spolu milují velmi málo nebo vůbec, muž se mnohdy poohlédne vedle, aby naplnil své sexuální uspokojení. Jde o klíčový faktor, který stojí za mužskou nevěrou.

Zdroj fotky: Shutterstock

Touží po sexuálním dobrodružství

Pokud muži žijí v delším vztahu, sex se stávající partnerkou se pro ně mnohdy stává stereotypní záležitostí. Právě silná touha po nových sexuálních zážitcích je může přimět až k nevěře.

Nová sexuální dobrodružství jsou pro muže velmi lákavá, probouzejí v nich instinkt lovce a často jsou pro ně hlavním důvodem, aby zahnuli své partnerce.

Nejsou si jistí sami sebou

Muži, kteří jsou nevěrní, si sami sobě často potřebují něco dokázat. Ať už mají mindrák z toho, že jsou příliš mladí, příliš staří, ne moc hezcí nebo málo výkonní, právě nevěra pro ně může být způsob, jak docílit toho, aby se cítili lépe. Dokazují si tak, že jsou stále dobří, atraktivní a že je o ně zájem.

Pokračování článku níže...