Na čokoládě ujíždí snad každá z nás. Stačí, když si k ní přivoníme a už jí nemůžeme odolat. Čím je čokoláda kvalitnější, tím lépe. Asi jste si všimla toho, že vás neskutečně přitahuje bohatá sametová vůně pražených kakaových bobů. Čím je to dáno a proč nemáme s čokoládou spojeno nic negativního? Vábí nás totiž podobnou vůní, jakou má růže.

Vůně čokolády: Proč jí nikdy neodoláme?

Když si na stůl položíme tabulku opravdu kvalitní čokolády, která voní kakaem, jen stěží odoláme tomu, aby se nám vzápětí nerozplynula na jazyku. Zatímco pachy některých dalších potravin nás můžou odpuzovat, v případě čokolády se nám to nikdy nestane. Nepřijde vám to zvláštní?

Abyste svůj smyslový požitek povýšila na skutečné maximum, zkuste si tímto způsobem vychutnávat opravdu kvalitní čokoládu. Podle čeho ji poznáte? Řiďte se obsahem kakaové sušiny, který by měl být od 50 procent výše, a také cenou, která se za tabulku poctivé čokolády pohybuje klidně kolem 80 korun.

Pokračujte na další straně.