Milujete mléčný banánový koktejl nebo jogurt s čerstvým ovocem? Možná vás zarazí, že jsme zmínili nevhodné kombinace potravin, které byste neměli mít na jednom talíři. Pro tělo jsou totiž zároveň špatně stravitelné. Navíc vás kvůli nim můžou potrápit průjmy, zácpy, nadýmání či pálení žáhy. Kterým kombinacím potravin byste se tedy měli vyhnout?

Maso s bramborami

Maso se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší je základem českého jídelníčku. Kde je ale v nevhodnosti této kombinace zakopán pes? Kombinace tučného masa s bramborami, které jsou bohaté na škroby, je velmi těžká pro naše zažívání.  Živočišné bílkoviny se stejně jako škroby v lidském těle podílejí na vzniku kyselého prostředí, které způsobuje bolesti břicha, pálení žáhy či plynatost.

Pokud si tedy chcete pochutnat na poctivém masu, zapomeňte na brambory, ale i na těstoviny či knedlíky. Raději jej zkombinujte s neškrobnatou zeleninou, jako jsou rajčata, paprika, pórek, cuketa, brokolice, listová zelenina, cibule nebo květák.

Pokračujte na další straně.