Připravte si křupavé a šťavnaté houbové řízky s domácím bylinkovým dipem

Křupavost těchto řízků je zajištěna speciálním vrstvením. Pro dosažení dokonalé krusty se houby nejprve obalí v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance – tedy v klasickém trojobalu. Trojobl zajišťuje nejen křupavost, ale také zajistí šťavnatost hub uvnitř řízku. Patří k tomuto procesu nějaké fígle? Ano, ideální je strouhanku smíchat s trochou parmazánu nebo jiného tvrdého sýra. Tento krok přidá řízkům na chuti a vůni.

Zdroj fotky: Shutterstock

A jaký dip k řízkům připravit? K základním ingrediencím patří zakysaná smetana, majonéza a směs bylinek, které máte právě v kuchyni – petrželka, tymián, nebo pažitka dodají dipu ten správný šmrnc, popřípadě můžete přidat i česnek.

Aby dip skutečně vynikal, je dobré nechat jej alespoň hodinu odležet v lednici, aby se propojené chutě ještě zvýraznily. Servírujte houbové řízky teplé s tímto lahodným dipem a sledujte, jak se stávají hvězdou vaší tabule.

Houbové řízky s bylinkovým dipem jsou skvělou alternativou pro vegetariány a i pro ty, kteří hledají něco nového a chutného. Toto jídlo bude určitě skvělým doplňkem každého rodinného oběda nebo večeře, který navíc ohromí vaše hosty svou jednoduchostí i rafinovaností.