Podzimní prázdniny 2024: Spolu s víkendem a státním svátkem mají děti 5 dnů volna

Kdy jsou ve škole podzimní prázdniny?

Čeští školáci i studenti mohou ve školním roce 2024/2025 očekávat podzimní prázdniny v úterý 29. října 2024 a ve středu 30. října 2024. A co je ještě lepší? Na pondělí 28. října 2024 připadá státní svátek, Den vzniku Československa, takže při propojení s předchozím víkendem dostanete rovnou 5 volných dní. To už je solidní čas na krátkou dovolenou.

Ať už plánujete relaxovat doma, nebo budete cestovat, 5 dnů volna skutečně vaší rodině přijde vhod. Ale kam se můžete vydat? Přinášíme několik inspirativních tipů.

Zdroj fotky: Shutterstock

Objevte krásy české přírody

Podzimní měsíce jsou ideální pro turistiku a objevování krás české přírody. Vyrazte například do Krkonoš, kde vás čekají nádherné podzimní výhledy a čerstvý horský vzduch. Nebo co třeba Český ráj? Tenhle malebný kout s pískovcovými skalami vypadá v podzimních barvách doslova pohádkově.

Nezapomeňte se připravit na chladnější počasí – teplejší oblečení a termoska s horkým čajem bude váš nejlepší přítel.

Města, která stojí za to navštívit

Pokud dáváte přednost výletům do „civilizace“, proč nevyrazit do některého z českých historických měst? Praha, Brno, Olomouc nebo Český Krumlov jsou vždycky dobrou volbou. Podzimní atmosféra těchto měst, kdy se ulice halí do zlatavého listí, je jedinečná a nabízí příležitost k romantickým procházkám i návštěvám kulturních akcí.

Udělejte si krátký výlet do zahraničí

Pro ty, kteří rádi vyrážejí za hranice, je podzim ideálním časem na výlet do některého z evropských měst. Například Vídeň, Krakov nebo Budapešť jsou z Česka coby kamenem dohodil. Všechny do jednoho přinášejí úžasnou kombinaci historie, kultury a skvělé gastronomie. Navíc jsou na podzim méně přeplněné turisty, což vám umožní klidněji prozkoumat jejich krásy.

Co dělat, když vám počasí nepřeje?

Pokud vás o podzimních prázdninách 2024 zaskočí počasí, nezoufejte. Využijte volný čas k relaxaci. Kino, domácí filmový maraton nebo návštěva aquaparku jsou perfektními alternativami. Zajímavou volbou může být také návštěva muzeí nebo galerií, které o podzimních měsících často nabízejí zajímavé výstavy.