Jak se zbavit pavouků v domě? Tento jednoduchý trik vám ušetří nervy

Jestliže patříte mezi ty, kterým pohled na pavouka zvedá tep a kazí klid domova, máme pro vás řešení. A nepotřebujete nic složitého – jen pár surovin, které už pravděpodobně máte v kuchyni.

Přírodní odpuzovač, který pavouky zaručeně odradí

Věděli jste, že pavouci mají mimořádně citlivý čich? To znamená, že je lze snadno odradit tím správným zápachem. Jednoduchý domácí sprej s mátovým olejem udělá divy a připravit ho zvládnete během pár minut. Jak na to?

Zdroj fotky: Shutterstock

Potřebujete rozprašovač, trochu vody a esenciální olej z máty. Do lahvičky s rozprašovačem nalijte vodu a přidejte 10–15 kapek esenciálního oleje. Dobře promíchejte a máte hotovo! Nyní stačí postříkat rámy oken, dveře a další vstupní body, kudy se pavouci mohou dostat dovnitř. Nebojte se sprej použít i v rozích místností, kde se často objevují pavučiny. Mátová vůně pavoukům doslova vadí, takže se vašemu domovu budou raději vyhýbat. 

Další ekologická řešení, která fungují

Pokud by vám mátový olej neseděl, nemusíte zoufat. Pavouci nesnáší také ocet, citron nebo skořici. Ocet smíchejte s trochou vody, přidejte pár kapek citronové šťávy a špetku skořice. Tento sprej pak aplikujte na stejná místa jako ten mátový. 

Zaměřte se na místa za nábytkem, jako jsou skříně, postele a pohovky. Pavouci tato zákoutí milují, protože tam najdou klid a teplo. Pravidelné používání spreje vám pomůže udržet tato osminohá stvoření mimo váš domov.

Díky těmto jednoduchým přírodním prostředkům, které máte na dosah ruky, můžete svůj domov účinně ochránit před nezvanými hosty. Vyzkoušejte mátový sprej nebo ocet s citronem a skořicí, a uvidíte, že pavouci se vašemu domovu budou vyhýbat obloukem. Věříme, že díky našim tipům si užijete podzim v klidu a bez pavučin v rozích místností.