Diety slavných: Co vše jsou celebrity schopné sníst, nebo spíše nesníst?

Půst pro detoxikaci těla

Půst je další oblíbenou metodou, kterou mnohé slavné osobnosti praktikuji. Gwyneth Paltrow je známá svými pravidelnými detoxikačními půsty, které prý pomáhají očistit tělo od škodlivých látek a nastartovat metabolismus. I když půsty mohou mít určité zdravotní přínosy, odborníci varují před jejich dlouhodobým a nadměrným praktikováním, které může vést k podvýživě a dalším komplikacím.

Stejné jídlo každý den

Pro některé celebrity je dodržování přísného jídelníčku otázkou disciplíny. Například Jennifer Aniston si drží stálou váhu tím, že jí každý den stejné jídlo – řecký jogurt s mandlemi k snídani a kuřecí salát k obědu. Tento způsob stravování může být sice účinný, ale je také velmi monotónní a nemusí vyhovovat každému.

Zdroj fotky: Shutterstock

Jaké jsou další šílené stravovací návyky celebrit? Některé z nich zahrnují konzumaci bizarních pokrmů nebo dodržování zvláštních diet. Například Madonna dodržuje makrobiotickou dietu, která zahrnuje konzumaci velkého množství celozrnných obilovin a zeleniny, zatímco Victoria Beckham preferuje tzv. alkalickou dietu, která se zaměřuje na potraviny s nízkou kyselostí.

Kombinace potravin

Kombinování určitých potravin je dalším neobvyklým stravovacím zvykem. Marilyn Monroe například ráda kombinovala syrová vejce s mlékem jako svůj ranní koktejl. Tento zvyk byl částí jejího každodenního rituálu a měl jí dodat energii na celý den. Dnes by takový koktejl asi jen tak někdo nezkusil, ale pro Marilyn byl vyvážený životní styl klíčový.

Extrémní očistné diety

Mnohé celebrity podstupují také různé očistné diety. Beyoncé například propaguje tzv. limonádovou dietu, která zahrnuje konzumaci směsi vody, citronové šťávy, javorového sirupu a kayenského pepře, a to po dobu až 10 dnů. Tento dietní plán má pomoci zredukovat váhu a detoxikovat organismus, přičemž však odborníci varují před jeho riziky.