Jak přispět lidem zasaženým letošními povodněmi? Zde je přehled aktuálních sbírek

Český červený kříž: Sbírka na okamžitou pomoc

Český červený kříž patří mezi organizace, které již dlouhodobě poskytují pomoc při přírodních katastrofách. Na letošní zářijové povodně zareagoval okamžitě vyhlášením veřejné sbírky. Finanční prostředky budou směřovat na okamžitou podporu rodin zasažených katastrofou i na následnou obnovu postižených oblastí.

Přispět můžete jednoduše převodem na účet 333999/2700, variabilní symbol 2404. Na webových stránkách Českého červeného kříže najdete i QR kód pro snadnější platbu, nebo můžete podpořit sbírku odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS CCK 30, případně 60, 90 nebo 190 na číslo 87 777.

Člověk v tísni: SOS Povodně

Člověk v tísni okamžitě uvolnil jeden milion korun na pomoc zasaženým oblastem z fondu Klubu přátel. Organizace také spustila sbírku SOS Povodně, která je určena na materiální pomoc a dlouhodobou obnovu poškozených regionů.

Svůj příspěvek můžete zaslat prostřednictvím online platební brány na stránkách Člověka v tísni nebo převodem na účet uvedený na webu. Každá částka se počítá a může přinést konkrétní pomoc lidem, kteří přišli o svůj majetek.

ADRA: SOS Adra Povodně 2024

Humanitární organizace ADRA má s pomocí po povodních bohaté zkušenosti. V reakci na letošní katastrofu vyhlásila sbírku SOS Adra: Povodně 2024. Finance z této sbírky budou směřovat nejen na okamžitou pomoc, ale i na dlouhodobou podporu a obnovu zasažených komunit.

Přispět můžete převodem na účet 66888866/0300 s variabilním symbolem 391. Další možnosti, včetně QR platby nebo darování prostřednictvím platformy Darujme.cz, naleznete na stránkách ADRA.

Diakonie Českobratrské církve evangelické: Pomoc lidem po povodních

Diakonie Českobratrské církve evangelické se zapojila do pomoci vyhlášením sbírky, jejíž prostředky poputují na přímou pomoc postiženým rodinám. Peníze budou použity na zajištění základních potřeb, opravy domů a obnovu zničeného majetku.

Přispět můžete převodem na účet 2100691426/2010, případně prostřednictvím QR kódu (www.diakoniespolu.cz) nebo dárcovské SMS ve tvaru DMS DIAKONIEPOMOC 60 (nebo 90, 190) na číslo 87 777.

Charita Česká republika: Pomoc obětem povodní

Charita Česká republika spustila sbírku na pomoc obětem povodní, která zajistí rychlou finanční podporu těm nejvíce postiženým. Svůj příspěvek můžete poslat na účet 44665522/0800, variabilní symbol 906. Na webu Charity (www.charita.cz) naleznete i možnost přispět pomocí QR kódu nebo darovacím formulářem.

Letošní povodně zasáhly stovky rodin a připravily je o domov i majetek. Přispět na pomoc můžete hned několika způsoby, ať už jednorázově, nebo pravidelně. Každá koruna může znamenat naději na nový začátek pro ty, kteří teď potřebují naši pomoc. Společně dokážeme zvrátit nepřízeň osudu a pomoci lidem vrátit se zpět do normálního života.