Co pít ráno k snídani? Na lačný žaludek jsou zdravé tyto nápoje

Voda – start dne, který nic nezkazí

Nový den začněte jednoduše vypitím sklenice vody. To je ta nejčistší cesta, jak můžete své tělo probudit po noci plné spánku. Neperlivá voda při pokojové teplotě je ideální, protože příliš studené nápoje mohou vaše trávení zbytečně zatěžovat. Voda hydratuje, odplavuje toxiny a podporuje trávení. Když ráno začínáte vodou, pomáháte svému tělu vykročit tím správným směrem.

Citronová voda – lehké osvěžení s vitamínem C

Pokud chcete svou ranní rutinu trochu oživit, zkuste do vody přidat několik kapek čerstvé citronové šťávy. Tento malý trik dodá vašemu tělu dávku vitamínu C, který posílí vaši imunitu a pomůže s detoxikací. Citron navíc podpoří trávení a zlepší rovnováhu pH v těle. Zkuste to sami – uvidíte, jaká to bude osvěžující změna.

Zdroj fotky: Shutterstock

Káva na lačno – ano, či ne?

Káva a ráno, to pro mnoho z nás prostě patří k sobě. Není divu, kofein skvěle povzbuzuje a dokáže nás nakopnout. Ale jak je to s pitím kávy na lačný žaludek? Pokud máte citlivější žaludek nebo se občas potýkáte s pálením žáhy, možná už jste si všimli, že vám káva ráno nedělá zrovna nejlépe. Pro ostatní je ale káva bezpečná i na lačno – hlavní je znát své tělo a jeho reakce.

Jablečný ocet – výzva pro odvážné

Jablečný ocet je zázračný prostředek pro zdraví. Když několik kapek jablečného octa rozmícháte po ránu ve vodě, tento nápoj vám pomůže s regulací hladiny cukru v krvi a podporou trávení. Pokud se rozhodnete začít den s tímto nápojem, uděláte pro své tělo něco navíc. Ale pozor, ocet je hodně kyselý, takže to s ním nepřehánějte.

Zdroj fotky: Shutterstock

Kefír a lněné semínko – tajná zbraň pro vaše střeva

Hledáte způsob, jak zlepšit své trávení? V tom případě po ránu vyzkoušejte kefír. Tento fermentovaný nápoj je plný probiotik, které prospívají vašim střevům. A co teprve lněné semínko! To je plné vlákniny a omega-3 mastných kyselin. Kombinace těchto dvou surovin vás ráno zasytí a zároveň podpoří trávení. 

Co raději vynechat?

Ráno bychom se měli vyhýbat určitým nápojům, které našemu tělu na lačno nedělají dobře. Slazené limonády, energetické drinky nebo velmi studené nápoje mohou způsobit žaludeční potíže, nadýmání nebo dokonce narušit stabilitu hladiny cukru v krvi. Nechte je stranou a soustřeďte se na zdravější alternativy, které vašemu tělu dodají to, co skutečně potřebuje.