Celebrity, které si málem zničily kariéru hloupými příspěvky na sociálních sítích

3. James Gunn

Režisér filmů Strážci galaxie James Gunn byl vyhozen společností Disney poté, co byly objeveny jeho staré a nevhodné tweety. I přesto, že se jednalo o vtipy z minulosti, Disney se rozhodlo jednat rychle a nekompromisně, což vedlo k dočasnému ukončení spolupráce.

Naštěstí pro Gunna, po velkém veřejném tlaku a nespokojenosti fanoušků, Disney své rozhodnutí přehodnotilo a přizvalo ho zpět k režírování třetího dílu ‚Guardians of the Galaxy‘. Je to jasný příklad toho, jak silný vliv mají sociální sítě i na ty největší jména v Hollywoodu.

Zdroj fotky: Shutterstock

4. Vanessa Hudgens

Ve chvílí, kdy svět bojoval s pandemií COVID-19, Vanessa Hudgens zveřejnila video, ve kterém bagatelizovala nebezpečí viru. Tento necitlivý komentář vyvolal obrovský odpor na sociálních sítích a výrazně poškodil její pověst. I když se za své chování později omluvila, škoda už byla způsobena a její kariéra utrpěla.

5. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan je známá svými kontroverzemi a problémy se zákonem. Při jednom příspěvku na Instagramu utrousila poznámky o mezinárodní politice, které byly nejen nevhodné, ale také zcela nepodložené. Tyto komentáře získaly negativní reakce a přidaly se k řadě dalších incidentů, které výrazně oslabily její kariéru.

Sociální sítě mohou být skvělým nástrojem pro komunikaci s fanoušky, ale také mohou být rychlou cestou do problému. Tyto příklady jasně ukazují, jak důležité je být opatrný s tím, co veřejně říkáme  a sdílíme. Stačí jeden špatný krok a kariéra, kterou jste budovali roky, může být zničena během jednoho krátkého okamžiku.