Zemřel oblíbený herec z Dawsonova světa. Pro fanoušky je jeho smrt velká rána

O jeho náhlém úmrtí informovala veřejnost jeho sestra Nkem Ndefo prostřednictvím sociálních sítí. „Jsem zdrcena, že jsem ztratila svého mladšího bratra, ale vím, že nyní už konečně odpočívá v pokoji,“ sdílela své pocity v emotivním příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Nkem Ndefo 🍉 (@nkemndefo)

Podle slov jeho sestry se Ndefo potýkal s dlouhodobými zdravotními problémy, které nakonec vedly k tomu, že jeho srdce ve středu ráno v nemocnici v Los Angeles vypovědělo službu. Hlavní příčinou jeho úmrtí byla ortorexie, což je porucha příjmu potravy, při které se člověk obsesivně zaměřuje na konzumaci pouze „zdravých“ potravin.

„Jako jeho rodina sdílíme tuto zprávu, abychom upozornili na závažnost ortorexie, a věříme, že těm, kteří touto ničivou nemocí trpí, se dostane soucitné péče,“ dodala jeho sestra.

Po Obi Ndefovi smutní rodina i kolegové z Dawsonova světa

Pro Ndefovy kolegy a fanoušky je jeho smrt obrovskou ztrátou. Herečka Katie Holmes, která v Dawsonově světě ztvárnila Joey Potterovou, vyjádřila na sociálních sítích hlubokou soustrast. 

„Bylo nádherné spolupracovat s tak milým mužem. Posílám modlitby a soustrast jeho rodině. Ať odpočívá v pokoji,“ napsala herečka. Podobně se vyjádřila i Mary-Margaret Humes, představitelka matky hlavního hrdiny, která zdůraznila, jak velkým světlem a příkladem Obi v jejich životech byl.

Zdroj fotky: Shutterstock

V roce 2019 přišel po tragické nehodě o nohy, přesto se nevzdával

Obi Ndefo zažil v posledních letech mnoho těžkostí. V roce 2019 se jeho život zásadně změnil po tragické nehodě, kdy ho na ulici v Los Angeles srazilo auto, které jelo vysokou rychlostí. Ndefo zrovna nakládal nákup do svého auta, když do něj vozidlo narazilo. Řidič z místa nehody ujel, zatímco Ndefo musel být hospitalizován. Kvůli vážným zraněním přišel o obě nohy a byl nucen používat protézy. Navzdory této tragédii se herec nevzdal a nadále se věnoval herectví i své organizaci na podporu výuky umění na školách.

Jeho odchod je velkou ztrátou nejen pro jeho blízké, ale i pro celou hereckou komunitu a fanoušky, kteří ho měli možnost sledovat v jeho nezapomenutelných rolích. Obi Ndefo zůstane v srdcích mnoha z nás jako talentovaný herec a člověk, který i přes nepřízeň osudu zůstal inspirací pro ostatní.