Meteorologové zveřejnili první předpověď na zimu 2024/2025. Máme se na co těšit

Nejspíš nás čeká více sněhu a extrémních výkyvů

Kromě nižších teplot můžeme podle odborníků očekávat také výrazně vyšší vlhkost. To znamená, že zima 2024/2025 by mohla přinést i nadprůměrné množství sněhu. Pro milovníky zimních sportů to může být skvělá zpráva, ale na druhou stranu se může jednat o zimu plnou nečekaných výkyvů počasí, které mohou narušit každodenní život.

Zdroj fotky: Shutterstock

Meteorologové varují, že zvýšená vlhkost v kombinaci s chladným vzduchem může vytvořit ideální podmínky pro sněhové bouře a extrémní mrazy. „Je možné, že budeme svědky intenzivních sněhových přívalů, které mohou způsobit dopravní komplikace a další problémy,“ dodává odborník na počasí.

Na letošní zimu se dobře připravte

Zatímco jedni se těší na idylické zimní scenérie, druzí by se měli připravit na náročné podmínky. Pokud La Niña opravdu udeří v plné síle, může nás čekat zima plná extrémů – od sněhových bouří po extrémně nízké teploty.

Je důležité sledovat aktuální předpovědi a připravit se na případné komplikace. Zkontrolujte, zda máte dostatečné zásoby paliva, zateplené bydlení a dostatek teplého oblečení. Zima 2024/2025 může být nezapomenutelná, a to nejen kvůli kráse zimní přírody, ale i kvůli výzvám, které s sebou přinese.

Předpověď na zimu 2024/2025 tak slibuje intenzivní zážitky a extrémní podmínky. Pod vlivem La Niña se může jednat o jednu z nejnáročnějších zim za poslední roky. Ať už se těšíte na zimní radovánky, nebo spíše obáváte dopadů extrémního počasí, jedno je jisté – letos se rozhodně nebudeme nudit. Buďte připraveni a užijte si každou sněhovou vločku, kterou následující zima přinese.

Zdroj: Cpc.ncep.noaa.gov, Theweatheroutlook.com, Tn.nova.cz