Dvakrát přemýšlejte, než si schováte fotky zemřelých. Přinášíme šokující důvody, proč to tak je

Proč není dobré mít tyto fotografie na očích

Zavěšování fotografií zesnulých po domě může přinést nečekané důsledky. Některé názory tvrdí, že to může vyčerpávat vaši pozitivní energii, a tím negativně ovlivnit vaše duševní i fyzické zdraví. Zvlášť fotky z pohřbu jsou považovány za problematické – místo toho, aby nám pomohly se smířit s odchodem, mohou způsobovat dlouhodobý smutek a bránit nalezení vnitřního klidu.

Zdroj fotky: Shutterstock

Pokud máte doma fotky zemřelých, není nutné se jich zbavovat. Je ale důležité, abyste je uchovávali odděleně od ostatních fotografií. Doporučuje se umístit je do černého obalu nebo krabice a pečlivě je skladovat na místě, kde nejsou běžně na očích. Pokud na jedné fotografii jsou zobrazeni jak mrtví, tak živí, můžete zvážit, zda fotografii rozdělit, abyste předešli negativním energetickým vlivům.

Názor psychologů: Proč se nebojíme smrti?

Psychologové na toto téma pohlížejí z jiného úhlu. Upozorňují, že strach z vystavování fotografií zesnulých pramení z našeho vnitřního strachu z vlastní smrtelnosti. Povědomí o tom, že jednou tento svět opustíme, u nás může vyvolávat úzkost. Proto odborníci radí nejen uchovávat vzpomínky na zesnulé, ale také se s nimi smířit a odpustit jim, pokud je to třeba. Pak se na tyto fotografie nebudeme dívat se smutkem, ale s láskou a vděčností za společně strávený čas.

Fotografie jsou mocným nástrojem, jak udržet vzpomínky na naše blízké naživu. Ale jako u všeho, i zde je důležité najít rovnováhu. Uchovávejte si své vzpomínky, ale nezapomínejte, že život jde dál a je důležité žít v přítomnosti. Pamatujte, že i když je důležité ctít památku zesnulých, je také důležité najít svůj vlastní klid a štěstí v každodenním životě.