Duch mrtvého nebyl tím nejhorším. Rodiny z Massachusetts si prošla peklem

Všechno se změnilo 8. prosince téhož roku, kdy se dívky vrátily domů a zjistily, že někdo použil jejich toaletu. Otec Frank prohledal dům a objevil šokující pravdu. V šatníku našel 16letého spolužáka své dcery, Daniela LaPlantea. Tento mladík, který měl pomalovaný obličej a byl vyzbrojený sekerou, zajal celou rodinu a zamkl ji v jednom z pokojů. Naštěstí se Tině podařilo utéct oknem a zavolat pomoc u sousedů.

Přivolaná policie nejprve po Danielovi nenašla žádné stopy. O dva dny později se ale Frank vrátil domů pro osobní věci a zahlédl tohoto mladíka z okna ložnice. V domě objevil další děsivý vzkaz na rodinné fotografii: „JSEM STÁLE TADY. NAJDI MĚ.“ Policie nakonec Daniela našla v malém trojúhelníkovém výklenku ve sklepě, kde se skrýval a žil celé týdny, možná i měsíce.

Zdroj fotky: Shutterstock

Daniel začal Tinu stalkovat po krátkém rande

Jak to všechno začalo? Danielova posedlost Tinou odstartovala po jejich krátkém rande, které dívka předčasně ukončila poté, co se dozvěděla o jeho trestní minulosti. Daniel LaPlante se následně dostal do domu Bowenových přes malou šachtu a začal je psychicky trýznit. Využíval situace, kdy sestry zkoušely komunikovat se svou nedávno zesnulou maminkou pomocí ouija desky, a předstíral, že je duchem.

Podle britského autora Joea Turnera, který napsal knihu „Chlapec ve zdech“, LaPlante rodinu strašil téměř celý rok. Neustále zvyšoval intenzitu svého teroru, a dokonce je sledoval při jejich nejintimnějších chvílích.

Tragický konec a soudní proces

Po svém zatčení byl Daniel LaPlante poslán do centra pro mladistvé delikventy, ale po necelém roce jej propustili na kauci, kterou zaplatila jeho matka. Dva měsíce po propuštění spáchal svůj nejhorší zločin – vraždu rodiny Gustafsonových. 17letý LaPlante nejprve znásilnil a zastřelil těhotnou Priscillu Gustafsonovou a poté utopil její dvě děti, Williama a Abigail.

LaPlante byl zatčen a odsouzen na tři doživotní tresty. V roce 2017 požádal o snížení trestu, ale soudce jeho žádost zamítl s tím, že nad svými činy neprojevil žádnou lítost. Daniel LaPlante má nyní 53 let a za dalších 7 let má další možnost požádat o slyšení ohledně podmínečného propuštění.