Sbohem, Brendo: Zemřela Shannen Dohertyová, po 10 letech prohrála boj s rakovinou

V roce 2015 Shannen Dohertyová zjistila, že má rakovinu prsu. Zpráva o jejím onemocnění šokovala mnoho jejích fanoušků, kteří herečce vyjadřovali obrovskou podporu. Rakovina byla bohužel velmi agresivní a v roce 2020 herečka oznámila, že tato nemoc postoupila do čtvrtého stádia. I přes svůj vážný stav zůstávala Shannen inspirací pro všechny, kteří s touto nemocí bojovali.

V sobotu 13. července 2024 Brenda z Beverly Hills 90210 svůj boj s rakovinou bohužel prohrála. „S těžkým srdcem potvrzuji úmrtí herečky Shannen Dohertyové. V sobotu 13. července prohrála po mnoha letech svůj boj s rakovinou. Oddaná dcera, sestra, teta a přítelkyně byla obklopena svými blízkými a také svým psem Bowiem. Rodina žádá o respektování soukromí, aby mohla v klidu truchlit,“ sdělila její dlouholetá publicistka Leslie Sloaneová magazínu People.

Zdroj fotky: Shutterstock

Shannen Dohertyová se narodila 12. dubna 1971 v Memphisu v Tennessee. Její kariéra odstartovala už v jedenácti letech, kdy si zahrála v seriálu Domeček na prérii. Následovaly další role, ale skutečný průlom přišel až s rolí Brendy Walshové v kultovním seriálu Beverly Hills 90210. Tento seriál ji katapultoval mezi největší hvězdy té doby.

Shannen si také zahrála v populárním seriálu Čarodějky, kde ztvárnila roli Prue Halliwellové. Její kariéra však byla často poznamenána konflikty na place a osobními problémy. I přesto zůstala v paměti diváků jako talentovaná a charismatická herečka. V roce 2019 se Shannen vrátila na obrazovky v rebootu seriálu Beverly Hills 90210. Tento návrat byl pro fanoušky příjemným překvapením, i když se jednalo pouze o jednu sérii. Herci zde hráli sami sebe, což přidalo seriálu nový rozměr.

Shannen bojovala skoro 10 let s rakovinou jako lvice. Navzdory své nemoci zůstávala silná a plná odhodlání. „Nemám ponětí, jestli to budou tři měsíce nebo jestli to bude šest měsíců, nebo když to po třech měsících nebude fungovat, jestli to zase změníme,“ svěřila se herečka v jednom z posledních rozhovorů. Její slova ukazovala neuvěřitelnou sílu a vůli bojovat do poslední chvíle.

Zdroj: Novinky.cz, iDnes.cz