Sedmdesátník zplodil víc než 50 dětí a je na to hrdý. S darováním spermatu nepřestává ani v seniorském věku

John Lindsay Mayger, který má se svou bývalou ženou celkem čtyři děti, pokračoval v dárcovství spermatu i po rozvodu v roce 2003. I když mu bylo řečeno, že je na to příliš starý, nevzdal se a našel nový způsob, jak pomáhat – začal nabízet své služby v magazínech pro LGBTQ+ komunitu. Dnes, ve svých 72 letech, stále cestuje za svými klientkami a poskytuje jim naději na vlastní rodinu.

Zdroj fotky: Shutterstock

Ženy, které využily Maygerovy služby, založily dokonce na Facebooku skupinu, kde navzájem sdílejí své zkušenosti a kde mezi sebou komunikují i jejich narozené děti. John se s mnoha svými potomky osobně seznámil a udržuje s nimi vztah. „Mám to zkrátka v sobě, pravidelně daruji i krev,“ říká dlouholetý dárce spermatu.

John Lindsay Mayger se netají svou křesťanskou vírou, která ho motivuje k tomu, aby pomáhal druhým. „Jsem křesťan, chci pomáhat lidem, kteří nemohou mít děti a do důchodu se zatím nechystám,“ dodává.

John Lindsay Mayger je příkladem toho, že nikdy není pozdě začít pomáhat druhým. Jeho příběh nám ukazuje, jak může jeden člověk ovlivnit životy mnoha lidí a přinést naději tam, kde chybí.