Majiteli týraného psa Blada hrozí 6 let vězení. Policie již holiče z Uherského Hradiště obvinila

Policie oznámila, že obvinila Martina Tomaštíka z Uherského Hradiště z týrání zvířat. Majitel uherskohradišťského holičství nechal svého psa Blada samotného v bytě bez jídla a vody po dobu několika měsíců. Tento americký bully málem zemřel v důsledku vyhladovění a dehydratace.

Podle kriminalistů začal Tomaštík od loňského listopadu postupně omezovat své návštěvy bytu, kde ponechal Blada samotného. 

„Návštěvy spojené s krmením a podáváním tekutin postupně omezoval. Byt navštěvoval jednou za tři až pět dní,“ uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška. Důsledky tohoto zanedbávání byly tragické: Blade trpěl výrazným úbytkem tělesné váhy, těžkou dehydratací a dalšími zdravotními problémy, které jej ohrožovaly na životě.

Zdroj fotky: Shutterstock

Když všímaví lidé ve spolupráci s policií a hasiči Blada z uherskohradišťského bytu zachránili, jeho stav byl natolik vážný, že šokoval i zkušené odborníky. Veterinářka Karolína Turčínková, která Blada ošetřovala, se podle vlastních slov málem rozplakala, když ho poprvé viděla. 

“Za devět let praxe jsem psa v tak hrozném stavu neviděla. Nepostavil se ani na nohy. Byl tak chudák dehydrovaný, že byl jak sušenka,” popsala.

Bladův život visel na vlásku, ale díky rychlému zásahu a intenzivní péči se jeho stav začal postupně zlepšovat. Dnes je Blade opět zdravým a šťastným psem. Jeho dočasná pečovatelka si ho nemůže vynachválit. „Je to nejhodnější pes, kterého jsem tu měla. Dobrák od kosti,“ říká.

Kriminalisté aktuálně dokončili vyšetřování a předložili celý případ státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby. Pokud bude Tomaštík odsouzen, hrozí mu až šest let vězení. 

Zdroj: Blesk.cz

Pokračování článku níže...