Průzkum erotické platformy Bloom odhalil 5 sexuálních praktik, které chtějí ženy vidět v pornu. Sexuální expertky vysvětlily, proč to tak je

Trojka: Pocit žádoucnosti a sebedůvěra

Klinická psycholožka z Los Angeles, Nazanin Moaliová, vysvětlila, že fantazie o trojce umožňuje ženám představit si sebe jako žádoucí a schopné uspokojit více partnerů.

„Například ve scénáři zahrnujícím trojku si žena může představit, že je nejen žádaná, ale i schopná uspokojit více partnerů. Slouží to jako protiváha k pochybnostem o sobě, které si vynucují společenská očekávání,” řekla Moaliová.

Ženský orální sex a romantika: Gesto lásky a přijetí

Psycholožka Moaliová také poukázala na to, že záliba v ženském orálním sexu souvisí s touhou po romantické intimitě. Zobrazení žen, které od svých protějšků dostávají orální sex, je čím dál populárnější díky romantickým příběhům, jako je například seriál Bridgertonovi.

„Pro mnoho žen to přesahuje obyčejnou tělesnost a podtrhuje důležitost pocitu, že si jich muži váží,“ uvedla Nazanin Moaliová.

Zdroj fotky: Shutterstock

Drsný sex a dominance: Únik z každodenního stresu

Terapeutka a sexuoložka Nicoletta Heideggerová, host podcastu „Sluts and Scholars“, uvedla, že obliba drsného sexu a dominance je částečně způsobena každodenním stresem, který ženy zažívají.

„Mnohé ženy mají v každodenním životě doma a v práci na starosti tolik věcí, že myšlenka nechat někoho jiného, aby to udělal za ně, je pro ně velmi přitažlivá,“ vysvětlila Heideggerová.

Sexuální fantazie je jako terapie

Sexuální fantazie mohou mít terapeutický efekt, zejména pro ženy, které zažily negativní nebo nechtěné sexuální zkušenosti. Heideggerová zdůraznila, že fantazie umožňují ženám převzít kontrolu nad jejich touhami a příběhy.

„Fantazie je místem, kde můžeme znovu vyprávět a převzít zodpovědnost za své touhy a příběhy. Vytvořit nový příběh a nápravnou zkušenost v naší mysli za minulé bolestivé zkušenosti,“ řekla sexuoložka.

Průzkum platformy Bloom poskytl nový pohled na to, co ženy chtějí vidět v pornu a proč. Preference zahrnují trojku, ženský orální sex, romantický sex, drsný sex a dominanci. Tyto fantazie umožňují ženám bojovat s pocity nedostatečnosti, hledat romantickou intimitu a uniknout z každodenního stresu. Navzdory některým překvapením v žebříčku se zdá, že ženské fantazie mají hluboký význam a plní důležitou roli v jejich sexuálním životě.

Zdroj: Huffpost.com, Ca.style.yahoo.com