Proč dávat toaletní papír do ledničky? Tento bizarní trik vám usnadní život

Je to výborný pohlcovač pachů

Jednou z hlavních výhod skladování toaletního papíru v ledničce je jeho schopnost pohlcovat nepříjemné pachy. Vůně plesnivého sýra či zkaženého mléka už vás nemusí trápit. Lidé, kteří tento trik vyzkoušeli, potvrzují jeho účinnost.

„Vezměte roli toaletního papíru, kterou jste vybrali přímo z obalu a vložte ji do ledničky. Každé tři až čtyři týdny byste měli roli vyměnit za novou,“ poradil uživatel TikToku s přezdívkou Smart Fox LifeHacks.

Zdroj fotky: Shutterstock

Toaletní papír z ledničky se osvědčil jako chladivý obklad

Kromě pohlcování pachů se toaletní papír z ledničky osvědčil i jako chladivý obklad. Někteří lidé na sociálních sítích tvrdí, že je účinnější než tradiční metody, jako jsou kostky ledu nebo zmrazená zelenina zabalená v ručníku. Studený toaletní papír údajně vydrží chladný až osm hodin.

Jsou i jiné možnosti

Přestože trik s toaletním papírem má své výhody, odborníci upozorňují na levnější možnosti, které mohou být stejně efektivní. Jednou z nich je jedlá soda, která také účinně pohlcuje pachy.

„Důkladné čištění je samozřejmě prvním krokem k odstranění zápachu z ledničky. Pokud to však nefunguje okamžitě, můžete do ledničky umístit misku jedlé sody. Ta pachy v krátké době pohltí,“ vysvětlila odbornice na úklid Emily Barron.

Skladování toaletního papíru v ledničce může znít bizarně, ale jeho praktické výhody jsou nepopiratelné. Ať už jde o pohlcování pachů nebo alternativní použití jako chladivý obklad, tento trik si získává stále více příznivců.

Zdroj: Mirror.co.uk, Femm.interez.sk