„Slanina do horkovzdušné fritézy nepatří. Je to mastné jídlo, a při přípravě v tomto zařízení hrozí nejen její nepravidelné propečení, ale i výrazný zápach, prskání a riziko kapání tuku na dno rozžhavené fritézy, což zase může produkovat nepříjemný kouř,” vysvětlila dietoložka Brenda Peraltová.
Kromě slaniny byste do horkovzdušné fritézy neměli raději dávat ještě některé další potraviny. Podle dietoložky Brendy Peraltové jde zejména o některé druhy sýrů, koláčů, ale také o rýži.
Horkovzdušná fritéza je skvělým pomocníkem v kuchyni, pokud víte, jak ji správně používat. S dodržováním jednoduchých pravidel a výběrem správných potravin dosáhnete skvělých výsledků a pochutnáte si na báječných jídlech. Pro příště si pamatujte, že je lepší slaninu opékat raději na pánvi.
Zdroj: Tyla.com, Femm.interez.sk