Co nedávat do horkovzdušné fritézy? Jedna potravina vás překvapí

„Slanina do horkovzdušné fritézy nepatří. Je to mastné jídlo, a při přípravě v tomto zařízení hrozí nejen její nepravidelné propečení, ale i výrazný zápach, prskání a riziko kapání tuku na dno rozžhavené fritézy, což zase může produkovat nepříjemný kouř,” vysvětlila dietoložka Brenda Peraltová.

Zdroj fotky: Shutterstock

Kromě slaniny byste do horkovzdušné fritézy neměli raději dávat ještě některé další potraviny. Podle dietoložky Brendy Peraltové jde zejména o některé druhy sýrů, koláčů, ale také o rýži.

Horkovzdušná fritéza je skvělým pomocníkem v kuchyni, pokud víte, jak ji správně používat. S dodržováním jednoduchých pravidel a výběrem správných potravin dosáhnete skvělých výsledků a pochutnáte si na báječných jídlech. Pro příště si pamatujte, že je lepší slaninu opékat raději na pánvi.

Zdroj: Tyla.com, Femm.interez.sk