Čínský herec už 12 let předstírá, že je bezdomovec. Žebráním si vydělá až 200 tisíc měsíčně

V provincii Čche-nan v Číně se odehrává příběh, který zní jako scénář k filmu. Lu Ťin-Kang, čínský herec s nevšedním talentem a minulostí, představuje významný příklad toho, jak daleko může zajít člověk ve svém předstírání. Tento muž, nyní známý nejen ve své domovině, ale i po celém světě, se rozhodl pro životní cestu, která mnohým připadá neuvěřitelná. Již 12 let totiž předstírá, že je bezdomovec, a to s takovou věrohodností, že jeho příběh obletěl internet a stal se předmětem zájmu široké veřejnosti.

Lu Ťin-Kang začal svou neobvyklou kariéru v okamžiku, kdy se ocitl na křižovatce životních cest. Jako nadějný herec s mnoha rolemi za sebou se náhle ocitl v situaci, kdy nabídky na práci přestaly přicházet. Místo aby se vzdal své vášně pro umění, rozhodl se zkusit něco nevídaného. Vydal se do ulic a začal předstírat, že je bezdomovec. Co začínalo jako experiment, se postupně stalo jeho způsobem života.

Jeho denní rutina na ulicích je promyšlená do posledního detailu. Lu Ťin-Kang využívá své herecké dovednosti k tomu, aby přesvědčil kolemjdoucí, že jeho situace je zoufalá. Jeho schopnost vcítění a vytváření přesvědčivého příběhu mu umožňuje získat sympatie a finanční podporu od lidí, kteří mu chtějí pomoci. Přestože mnozí mohou považovat jeho činy za lež či morálně sporné, je nemožné neobdivovat jeho oddanost a uměleckou integritu.

Pokračování článku níže...