Matka zavírala syna do přepravky na psa. Dostala 20 let vězení

Co dělala sociálka, je otázkou

Trápení chlapce skončilo v listopadu 2022, kdy jej matka polila studenou vodou a nutila jej stát u otevřeného okna. Tehdy se jeho stav zhoršil natolik, že byl v ohrožení života. Matka proto kontaktovala sociálku, kde jí sociální pracovnice přesvědčila, aby okamžitě zavolala záchrannou službu.

Zdroj fotky: Shutterstock

 

Chlapec se do nemocnice dostal doslova za pět minut dvanáct. Byl v bezvědomí a podchlazený s teplotou 27 stupňů Celsia. Co však dělal rakouský úřad péče o děti a mládež před tím, je jednou velkou otázkou.

Ze syna chtěla údajně vychovat dobrého člověka

Proč se svým synem takto trýznivě zacházela? Jak matka uvedla u soudu, chtěla ze svého dítěte vychovat dobrého člověka. Popřela ovšem, že by jej chtěla svým počínáním zabít. Soudce uvedl, že matka svým jednáním synovi téměř zničila život – po psychické stránce byl chlapec podle soudce zničen úplně. Proto matce a její podporovatelce udělil velmi vysoké tresty odnětí svobody.

Okresní soud v rakouském Kremsu tak uznal tuto matku v únoru 2024 vinou z pokusu o vraždu a odsoudil ji na 20 let vězení. Její 40letá spolupachatelka, která ženu v jejím počínání podněcovala, dostala 14 let vězení. Obě ženy byly navíc umístěny do forenzního terapeutického centra.

Zdroj: Kleinezeitung.at, Spiegel.de