Chléb je známý po celém světě a jen málokterý Čech by si svůj jídelníček dokázal bez něj představit. Je to potravina, kterou konzumují dospělí i děti ráno ke snídani, k určitým jídlům i k obědu a často i k večeři.

I přesto, že je chléb tak oblíbený, obsahuje vysoké množství sacharidů, stejně jako ovoce či těstoviny. Ačkoliv jsou sacharidy složkou, která je pro naše tělo nezbytná, je důležité si jejich přísun pečlivě hlídat a vybírat. Existují dva přístupy, jak nutriční poradci k sacharidům přistupují: příznivci první skupiny doporučují zvýšit příjem přírodních sacharidů, tedy ze zeleniny a ovoce. Naopak druhá skupina spíše usiluje o úplné vynechání sacharidů ze stravy.

Tak či onak, vysoký příjem sacharidů není pro naše tělo tou nejlepší variantou. Co se tedy stane, když z našeho jídelníčku vyřadíme potraviny, které jsou bohaté na sacharidy?

Pokračujte na další straně.