Jak podpořit růst vlasů? 7 způsobů, díky kterým vám budou růst mnohem rychleji

Zdravě a vyváženě jezte, pomohou vám i doplňky stravy

Konzumujte vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály, zejména vitamín A, C, E, biotin, železo a zinek, které jsou důležité pro růst vlasů. Vaše vlasy vám budou růst mnohem rychleji i díky doplňkům stravy s biotinem neboli vitaminem B7.

Dopřejte si pravidelnou masáž hlavy

Pravidelné masírování pokožky hlavy pomocí bříšek prstů má prokazatelně pozitivní vliv na celkové zdraví vlasů. Pomáhá stimulovat mikrocirkulaci krve v vlasové pokožce, díky čemuž dochází ke zvýšení přísunu krve do vlasových folikulů. Tato skutečnost vede k lepší absorpci živin a podpoře zdravého růstu vlasů.

Zdroj fotky: Shutterstock

Přestaňte se stresovat

Pokud si chcete zachovat krásné a silné vlasy a zároveň podpořit jejich růst, vyvarujte se stresu. Stres může být nečekaným protivníkem, který se podepisuje na kvalitě vlasů, což mnoho z nás bohužel zažívá. Jak se tedy můžete vyrovnat se stresem a naučit se mu čelit? Meditujte, cvičte jógu a vsaďte na hluboké dýchání. Jde o skvělé metody, jak snížit hladinu stresu a uvolnit napětí v těle. K udržení rovnováhy mezi tělem a myslí vám pomůže také pravidelná fyzická aktivita.

Své vlasy si velmi šetrně myjte

Vyhněte se agresivním šamponům s chemikáliemi a parabeny. Používejte šetrné šampony a kondicionéry vhodné pro váš typ vlasů. Při mytí vlasů se vyhýbejte také velmi horké vodě, která vysušuje pokožku hlavy i vlasové folikuly, což negativně ovlivňuje růst vlasů.

Jednou až dvakrát týdně svým vlasům dopřejte vyživující masku na vlasy. Kromě kupované masky z obchodu, můžete použít také přírodní masku na vlasy, která bude obsahovat med, avokádo či jogurt.

Zdroj fotky: Shutterstock

Dejte pozor na správné sušení svých vlasů

Po umytí své vlasy nenechávejte nikdy volně uschnout a vždy si je vyfénejte. Vlasy si však vysoušejte na nízkou teplotu, která nepoškozuje vlasová vlákna. Proč je třeba fénovat vlasy po každém mytí? Předejdete tím riziku nadměrného množení plísní, kvasinek a bakterií na povrchu pokožky hlavy, a tím i tvorbě lupů a vypadávání vlasů.

V dalším kroku omezte časté používání horkých stylingových přístrojů, tedy kulem či žehliček na vlasy, které kadeřím příliš nesvědčí.

Dostatečně spěte

Spánek není jen příjemným odpočinkem po náročném dni, ale má také klíčový vliv na celkové zdraví včetně kvality vašich vlasů. Dostatečný spánek je jakýmsi magickým elixírem pro regeneraci těla a obnovu vlasových folikulů.

Během spánku naše tělo prochází několika fázemi, včetně fáze REM, což je období, kdy dochází k intenzivní regeneraci. V této době jsou aktivní buňky a tkáně, a to zahrnuje právě i vlasové folikuly.

Co dalšího můžete udělat pro růst svých vlasů?

Pravidelně si nechávejte zastřihovat konečky. Předejdete tak jejich třepení a zlepšíte celkový vzhled svých vlasů.

Nenoste často culíky a další těsně stažené účesy. Zapomeňte i na jemné copánky.

Spěte na hedvábných polštářích, které snižují tření a lámání vlasů během spánku.

Chraňte své vlasy před slunečním zářením. Například kloboukem nebo šátkem.

Zdroj: Napsáno s využitím AI