Co nedělat po rozchodu: Zapomeňte na pomluvy i sledování expartnera na sociálních sítích

Bolestným rozchodem si za svůj život několikrát prošla snad každá z nás. I když se říká, že chybami se člověk učí, v porozchodové fázi se dopouštíme několika přešlapů, které nám na náladě rozhodně nepřidají. Jestli jste se aktuálně rozešla s partnerem, jakých chyb byste se měla raději vyvarovat?

Po rozchodu děláme spoustu chyb: Kterým se vyhnout, aby nám bylo líp?

Když se rozcházíme s někým, koho milujeme, vyrovnat se s rozchodem pro nás bývá velmi těžké a bolestivé. Než se z tohoto stavu dostaneme, mnohdy to trvá celé měsíce a výjimečně i roky. V porozchodové fázi se spousta z nás dopouští chyb, které si zpětně vyčítá. Jde o konání, které bolest z rozchodu zbytečně prohlubuje.

Jestliže se chcete opravdu rychle vzpamatovat z rozchodu a začít opět plnohodnotně žít, neměla byste se dopouštět následujících chyb. Když budete vědět, čemu se vyhnout, bude vám mnohem lépe a nebudete se stále zbytečně utápět ve svém žalu. Konec vztahu ostatně neznamená konec života.

Nadmíra selfíček na sociálních sítích

Spousta žen po rozchodu zaplavuje svůj Facebook a Instagram nadmírou selfíček a fotek z osobního života. Chtějí tak svému bývalému partnerovi dokázat, že se mají dobře i bez něj. Velkým problémem je, že tímto způsobem maskují pouze svou vnitřní bolest. Odložte proto svůj mobilní telefon s foťákem a začněte věnovat svou energii něčemu mnohem podstatnějšímu.

Zdroj fotky: Shutterstock

Vynucování běžného kontaktu s expartnerem včetně volání a chatování

Vyměňujete si stále s bývalým partnerem SMS, voláte si nebo si píšete přes Messenger? Anebo mu dáváte uměle vytvořené důvody, abyste se museli setkat osobně? Nedělejte to, nebo vás to postupem času naprosto semele. Přerušte s bývalým partnerem kontakt, ani jej v běžném životě vůbec nevyhledávejte. Pravidlo sejde z očí, sejde z mysli v tomto případě platí dvojnásob.

Pokud už se svým expartnerem nejste v kontaktu, ani svých společných přátel se nevyptávejte na to, jak se mu daří a co zrovna dělá. Čím méně o něm budete vědět, tím bude vaše bolest z rozchodu menší.

Útěk do zahraničí

Cestování je dalším způsobem, kterým některé ženy řeší svou bolest z rozchodu. Na týdenní dovolené u moře je jistě hezky – alespoň trochu zde zapomenete na své chmury a rozptýlíte se. Měla byste si ale uvědomit, že po návratu domů budete opět řešit své vlastní nepříjemné problémy.

Sledování expartnera na sociálních sítích

Pokud stále sledujete svého bývalého přítele na sociálních sítích, vystavujete svou duši velkému mučení. Raději si jej odstraňte z přátel a Messengeru a zadržte v sobě nutkání i nadále rozklikávat jeho profil. Zkrátka přestaňte se dívat zpátky do minulosti a zaměřte se na svou budoucnost.

Zdroj fotky: Shutterstock

Uzavírání do sebe a zanedbávání svého vzhledu

Některé ženy po rozchodu doslova rezignují na svůj život. Uzavírají se do sebe a přestávají dbát také o svůj vzhled. Je jim jedno, jak vypadají a jak se chovají, když je stejně nikdo nemá rád. Ani této chyby se po bolestivém rozchodu nedopouštějte, protože tudy rozhodně cesta nevede.

I po rozchodu se mějte ráda a pečujte o sebe. Vyrážejte také pravidelně do společnosti, najděte si nové koníčky a zaměřte se na věci, které zaženou vaše chmurné myšlenky.

Pomlouvání bývalého přítele na každém rohu

Ať už se po rozchodu cítíte zhrzeněji, nikdy se neuchylujte k tomu, že budete svého expartnera pomlouvat všude, kudy projdete. I když vám ublížil sebevíc, nechte vše odejít. Zbytečnými pomluvami stejně to, co se stalo, nijak nezměníte.

Pokračování článku níže...